INFORMAȚII ȘI REGULAMENT

ORGANIZATORI

Clubul Sportiv Atletic Cluj organizează, în parteneriat cu Primăria Sălciua competiția Sălciua Trail Run.

DATA SI LOCAȚIA

11 Mai 2024. Vatra satelor din comuna Sălciua, jud. Alba, Transilvania
Start: Piața satului Sălciua, zona chioșc Info Turism
Sosire: Piața satului Sălciua, zona chioșc Info Turism

Sălciua este o comună din județul Alba, situată pe valea Arieșului, în inima Munților Apuseni, între Munții Trascău și Muntele Mare. Altitudinea variază între 700 și 1.400 m, fiind un cadru natural unic, ideal pentru alergarea trail.

Traseele de alergare îți vor oferi experiențe diverse, vei alerga prin rezervații naturale, prin zone de dealuri și pășuni, prin zonele cascadelor și peșterilor unice ale zonei.
Mai multe informații despre Sălciua/Transport/Cazare sunt prezentate AICI.

OBLIGAȚIILE PARTICIPANȚILOR

 1. Participarea la concurs se face pe propria răspundere având cunoștință asupra stării de sănătate fizice și psihice personale și a aptitudinilor și stării de sănătate necesare participării la concurs, respectând toate măsurile sanitare recomandate de autorități. Este interzisă participarea la concurs a persoanelor care prezintă simptome epidemiologice de orice natură.
 2. Concurenții vor accepta măsurarea temperaturii prin termoscanare, în caz contrar participarea acestora va fi interzisă.
 3. Se interzice accesul și participarea la competiție și/sau activități a persoanelor care refuză termoscanare sau a căror temperatura depășește 37,3 °C, conform prevederilor legale în vigoare la această dată.
 4. În cazul înregistrării unei temperaturi peste 37,3 °C, situația se raportează către echipa medicală a competiţiei, în vederea izolării cazului suspect, cu anunţarea imediată a organelor competente.
 5. Concurenții au obligația de a asculta și respecta indicațiile, instrucțiunile și deciziile organizatorilor, partenerilor, personalului de concurs, arbitrilor, ale organelor de ordine și ale oricăror persoane implicate în organizare.
 6. Concurenții au obligația să poarte masca de protecție în momentul ridicării kitului de participare, cu păstrarea distanței minime de 2 m între participanți, dar și în zonele de activități: ședință tehnică, premiere, etc.
 7. Organizatorul are dreptul, fără rambursarea sumelor plătite, să interzică luarea startului sau continuarea concursului pentru orice concurent(ă) pe care nu îl(o) consideră apt(ă). Situațiile sunt prezentate mai jos, lista nefiind exhaustivă; dacă refuză termoscanare cu un termometru, dacă prezintă o temperatură mai mare de 37,3°C, dacă se prezintă într-o stare de epuizare fizică și /sau psihică, stare de sănătate alterată, se află în stare de ebrietate sau se află sub efectul substanțelor psihoactive sau îi este interzisă participarea sau continuarea cursei de către personalul medical, echipament total inadecvat.
 8. Fiecare concurent este răspunzător de propria securitate și siguranță. Pentru siguranța d-voastră vă recomandăm achiziționarea și/sau deținerea unei asigurări facultative pentru accidente în cadrul competițiilor sportive. Sălciua este o competiție sportivă montană, în teren parțial amenajat și securizat prezentând probleme și riscuri specifice montane, ce nu pot fi decât parțial controlate și compensate de măsurile luate de organizatori și prin urmare necesită în continuare atenție și conduită preventivă din partea concurenților. Având în vedere riscurile specifice, concurenții nu trebuie să se concentreze numai asupra aspectelor de performanță sportivă, cât și asupra aspectelor de siguranță, atât ca echipament, cât și ca mod de a concura. Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii sau alte persoane care sunt implicate în organizarea și derularea evenimentului nu sunt responsabili pentru nici un risc medical sau juridic precum și pentru evenimentele suferite de concurent înainte, în timpul și /sau după perioada derulării concursului și care implică, dar nu sunt limitate la: rănire, pagube de orice fel, deces, reptile, insecte, pietre și /sau pământ, animale, căderi, alunecări, efort fizic, etc.
 9. Eliminarea salivei în orice loc din zona de concurs este strict interzisă, concurenții care nu vor respecta această obligație fiind descalificați.
 10. Aruncarea deșeurilor de orice fel în orice loc de pe traseu, în afara celor amenajate, este strict interzisă. Concurenții care nu respectă această obligație vor fi descalificați.
 11. Fumatul în orice loc de pe traseu sau în cadrul evenimentului, în afara locurilor speciale amenajate, este strict interzis. Concurenții care nu respectă această obligație vor fi descalificați.
 12. Să aibă asupra lor următorul echipament:
  – pantofi alergare;
  – echipament sportiv adecvat cursei;
  – număr de concurs (pus la dispoziție de către organizator);
  – pelerină de ploaie sau echipament adecvat condițiilor de munte și ploaie;
  – fluier
  – burete
  – bidon 0,5 l+0,5 lichid la start
  – telefon (recomandat)
  Vă rugăm sa țineți cont că sunt concursuri care se desfășoară în zonă montană și vremea se poate schimba foarte rapid!
 13. Concurenții care se deplasează mai încet au obligația de a nu obstrucționa, șicana sau împiedica deplasarea concurenților care vin din spate și intenționează să îi depășească.
 14. Numărul de concurs trebuie prins pe partea din față a tricoului în zona abdomenului și trebuie să fie vizibil pe tot parcursul concursului. Logourile și reclamele plasate pe număr trebuie să fie vizibile. Numărul de concurs nu trebuie să fie tăiat sau modificat sub nici o formă. Cipul electronic trebuie montat conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  Va fi descalificat automat orice concurent care nu poartă numărul de concurs conform instrucțiunilor de mai sus, poartă alt număr de concurs sau care nu poartă cipul de concurs pe toată distanța cursei. În ziua competiției nu va fi posibilă schimbarea sau înlocuirea numărului sau cipului de concurs (inclusiv în cazul pierderii) și nici schimbarea numerelor de concurs între alergători. Aceste abateri duc la descalificare.
  În caz de abandon, numărul trebuie predat la punctul de start/sosire sau la punctul de control unde se anunță retragerea din concurs.

SERVICII INCLUSE ȘI KITUL DE PARTICIPARE OFERIT CONCURENȚILOR

Cursa Zmeilor

 • Articol sportiv oficial al evenimentului Sălciua Trail Run –  Concurenții care se înscriu sau achită taxa de participare în perioada 02.05-11.05.2024 sau în ziua competiției nu vor avea garanția că au inclus articolul sportiv oficial al evenimentului Sălciua Trail Run în kitul de participare.
 • Număr de concurs.
 • Cip de cronometrare de unică folosință (BIB).
 • Puncte de revitalizare și realimentare.
 • Porc la protap
 • Medalie de finisher
 • Rezultatul și locul în clasament după finalizarea concursului.
 • Traseu marcat prin vatra satelor din comuna Sălciua
 • Asistență medicală.

Cursa Liliecilor

 • Articol sportiv oficial al evenimentului Sălciua Trail Run Concurenții care se înscriu sau achită taxa de participare în perioada 02.05-11.05.2024 sau în ziua competiției nu vor avea garanția că au inclus articolul sportiv oficial al evenimentului Sălciua Trail Run în kitul de participare.
 • Număr de concurs.
 • Cip de cronometrare de unică folosință (BIB).
 • Puncte de revitalizare și realimentare.
 • Porc la protap
 • Medalie de finisher
 • Rezultatul și locul în clasament după finalizarea concursului.
 • Traseu marcat prin vatra satelor din comuna Sălciua
 • Asistență medicală.

Family & Young Run / Kids Run

 • Articol sportiv oficial al evenimentului Sălciua Trail Run pentru fiecare membru înscris Concurenții care se înscriu sau achită taxa de participare în perioada 02.05-11.05.2024 sau în ziua competiției nu vor avea garanția că au inclus articolul sportiv oficial al evenimentului Sălciua Trail Run în kitul de participare.
 • Număr de concurs.
 • Porc la protap
 • Medalie de finisher
 • Rezultatul și locul în clasament după finalizarea concursului.
 • Traseu marcat prin vatra satelor din comuna Sălciua și/sau în zona terenurilor din centrul satului Sălciua
 • Asistență medicală  

RAMBURSAREA TAXEI DE PARTICIPARE, TERMENE IMPORTANTE PENTRU CONCURENT.

 1. Taxele de participare NU sunt rambursabile, inclusiv pentru cei care s-au înscris și nu se prezintă la competiție, abandon, retragere indiferent de motiv.
 2. In cazul anulării competiției în caz de forță majoră, din motive de siguranță sau din motive care nu depind de organizator, taxa de concurs NU este rambursabilă. În cazul suspendarii sau anularii competitiei pentru motive de forta majora, în mod excepțional pentru SARS-CoV-2 (Covid-19), taxele achitate se pot returna sau puteti opta pentru inscrierea directa la editia din anul urmator. Organizatorul nu va suporta în nici un fel costurile adiacente (cazare, masă, transport, asigurare medicală, etc.) ale concurenților.
 3. Concurenții care se înscriu în perioada 02.05-11.05.2024 vor achita taxa de participare doar online.
 4. Concurenții care se înscriu sau achită taxa de participare în perioada 02.05-11.05.2024 sau în ziua competiției nu vor avea garanția că au inclus articolul sportiv oficial al evenimentului Sălciua Trail Run în kitul de participare.

CRONOMETRARE

Serviciul de cronometrare va fi asigurat de un sistem electronic. Sistemul înregistrează fiecare trecere a cipului electronic al fiecărui concurent peste covoarele electronice (puncte de control) și calculează timpul fiecărui concurent. Punctele de control sunt amplasate la linia de Start /Sosire și de-a lungul cursei, fără a fi semnalizate, în cooperare cu Federaţia Română de Atletism.

Atenție! Concurenții au obligația să treacă prin toate punctele de control amplasate pe traseul cursei la care participă. Concurenții care nu calcă pe covorul de la fiecare punct de control nu vor fi înregistrați de sistemul de cronometrare și vor fi descalificați automat.

LIMITA DE TIMP – REDESCHIDEREA TRAFICULUI

 1. Timpul limită pentru Cursa Zmeilor – 28 Km este de 6h de la startul oficial.
 2. Timpul limită pentru Cursa Liliecilor – 15 Km este de 4 h 30 min de la startul oficial.
 3. Concurenții care ajung la Sosire după acest interval de timp nu vor fi incluși în clasament.
 4. După aceste limite de timp toate drumurile vor fi redeschise traficului și organizatorii nu vor mai garanta siguranța participanților.

CLASAMENT

 1. Se stabilesc clasamente pentru toate cursele.
 2. Clasamentul pentru Cursa Zmeilor și Cursa Liliecilor se stabilește pe categoriile Open, feminin și masculin.
 3. Se premiază primii 3 clasați Open la Cursa Zmeilor (28km) și primii 3 clasați Open la Cursa Liliecilor (15 km). Se premiază primii 3 clasați la categorie de vârstă la Cursa Zmeilor, cu condiția să fie minim 5 concurenți care finalizează cursa. Categoriile sunt prezentate mai jos:

Cursa Zmeilor – 28 km

CATEGORIEFEMININMASCULIN
OPENDADA
18-35 aniDADA
36-45 aniDADA
46-59 aniDADA
60+ aniDADA

Câștigătorii vor putea fi premiați numai dacă prezintă actul de identitate. Organizatorii nu păstrează documentele personale (certificat de naștere, act de identitate, etc.), ci doar le verifică și le înapoiază imediat posesorilor.

Cursa Liliecilor – 15 km

CATEGORIEFEMININMASCULIN
OPENDADA

Câștigătorii vor putea fi premiați numai dacă prezintă actul de identitate. Organizatorii nu păstrează documentele personale (certificat de naștere, act de identitate, etc.), ci doar le verifică și le înapoiază imediat posesorilor.

Family & Young Run
Clasamentul pentru aceste curse va fi făcut pe categoriile open, feminin și masculin și pe categoriile de vârstă ale copiilor, fete-băieți. Copiii cu vârsta sub 14 ani vor fi însoțiți obligatoriu de un părinte, tutore sau aparținător, participant la cursă. Fiecare participant va introduce datele în formularul de înscriere și va achita taxa aferentă. Categoriile sunt prezentate mai jos:

Adulți

CATEGORIEFEMININMASCULIN
OPENDADA
CATEGORIEFETEBĂIEȚI
3-5 aniDADA
6-8 aniDADA
9-11 aniDADA
12-13 aniDADA
14-17 aniDADA
 • Câștigătorii vor putea fi premiați numai dacă prezintă certificatul de naștere sau cartea de identitate, după caz. Organizatorii nu păstrează documentele personale (certificat de naștere, act de identitate, etc.), ci doar le verifică și le înapoiază imediat posesorilor.
 • Clasamentul oficial va fi disponibil pe website-ul evenimentului în termen de 48 de ore de la finalizarea curselor. Timpul oficial se măsoară din momentul startului oficial până în momentul trecerii liniei de sosire.
 • Timpul real, măsurat din momentul trecerii prin poarta de start (după startul oficial) până în momentul trecerii liniei de sosire, va fi de asemenea disponibil ca informație pe diploma de participare pentru fiecare alergător. Acest timp nu poate fi folosit în clasamentul oficial.
 • Reclamațiile și contestațiile se depun în scris comitetului de concurs în decurs de 1 oră de la închiderea oficiala a probelor.

Kids Run
Clasamentul pentru aceste curse va fi făcut pe categoriile feminin și masculin și pe categoriile de vârstă ale copiilor. Categoriile sunt prezentate mai jos:

CATEGORIEFETEBĂIEȚI
sub 7 aniDADA
8-9 aniDADA
10-11 aniDA DA
12-13 aniDADA
 1. Câștigătorii vor putea fi premiați numai dacă prezintă certificatul de naștere. Organizatorii nu păstrează documentele personale (certificat de naștere, act de identitate, etc.), ci doar le verifică și le înapoiază imediat posesorilor.
 2. Clasamentul oficial va fi disponibil pe website-ul evenimentului în termen de 48 de ore de la finalizarea curselor. Timpul oficial se măsoară din momentul startului oficial până în momentul trecerii liniei de sosire.
 3. Timpul real, măsurat din momentul trecerii prin poarta de start (după startul oficial) până în momentul trecerii liniei de sosire, va fi de asemenea disponibil ca informație pe diploma de participare pentru fiecare alergător. Acest timp nu poate fi folosit în clasamentul oficial.
 4. Reclamațiile și contestațiile se depun în scris comitetului de concurs în decurs de 1 oră de la închiderea oficiala a probelor.

PUNCTE DE HIDRATARE

 1. Va fi amplasat câte un punct de hidratare la aproximativ fiecare 5 km.
 2. Pentru protejarea mediului, participanții sunt rugați să arunce sticlele și paharele de plastic în zonele apropiate punctelor de hidratare pentru a înlesni procesul de curățenie.

PRIM AJUTOR, DESCALIFICARE /RETRAGERE

 1. Punctele de Prim Ajutor vor fi poziționate pe parcursul traseului și în zona de Start /Sosire. Ambulanțele poziționate la punctele de prim ajutor vor fi anunțate de arbitrii de pe traseu în cazul accidentării alergătorilor pe circuit și vor interveni de urgență.
 2. Organizatorii își rezervă dreptul de a descalifica sau de a retrage din competiție orice concurent dacă nu respectă acest regulament sau într-una din următoarele situații:
 • pierderea sau purtarea necorespunzătoare a numărului de concurs.
 • ratarea unui punct de control.
 • utilizarea unui mijloc de transport în timpul cursei.
 • părăsirea echipamentului pe traseu sau aruncarea de gunoaie și resturi pe traseu (ambalajele utilizate pot fi lăsate la punctele de control și alimentare).
 • comportament nesportiv fată de alți concurenți sau lipsa de respect fată de oficiali, organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii sau alte persoane care sunt implicate în organizarea și derularea evenimentului, public susținător, localnici.
 • depășirea timpului limită.
 • în cazuri excepționale.
 • în alte situații menționate în regulament sau pe website-ul organizatorului.

Înainte sau după startul cursei, în cazul în care concurentul dorește retragerea din concurs din alt motiv decât accident, poate face acest lucru doar prezentându-se la unele dintre punctele de control sau în zona de start /sosire unde trebuie să predea numărul de concurs. După predarea numărului este considerat(ă) retras(ă) din concurs.

VEHICULE  PE TRASEU

Este interzis accesul oricărui vehicul pe traseu, cu excepția bicicletelor sau vehiculelor organizatorilor. Cei care nu se conformează vor fi pedepsiți conform legii și vehiculele vor fi confiscate de către poliția locală.

ALTELE

Organizatorul poate ajusta sau modifica oricând traseul de concurs în funcție de condițiile meteo, starea terenului, siguranța concurenților etc. sau poate anula sau opri competiția în cazuri excepționale sau de siguranță.
Deciziile în acest sens vor fi luate de comitetul de concurs sau de directorul de concurs.

Organizatorul are dreptul de a aduce modificări informațiilor publicate pe pagina web, a regulamentului, a programului sau privind organizarea și derularea competiției. Modificările vor fi aduse la cunoștința participanților cu minim 3 zile calendaristice înaintea concursului. Modificările la informațiile privind organizarea și derularea competiției, inclusiv programul cursei, vor fi aduse la cunoțtința participanților cel târziu în ziua cursei.

DREPTURI DE AUTOR

Prin completarea formularului de înscriere online, toți concurenții autorizează automat organizatorii, inclusiv partenerii evenimentului, să folosească și să reproducă orice imagine, material sau declarație video/audio conținând imagini cu participanții în alergare (sau nu) precum și alte date publice (rezultate obținute, clasamente, etc.) în mod gratuit și necenzurat. Organizatorii pot da aceste materiale unei terțe persoane, fără aprobarea participanților; această libertate se poate exercita pe orice perioadă de timp și este valabilă pe plan internațional.

Vă dorim o cursă frumoasă și multă distracție!
Clubul Sportiv Atletic Cluj