INFORMAȚII ȘI REGULAMENT

DATA SI LOCAȚIA

09 decembrie 2023 – Parcul Central Cluj-Napoca
Start/Sosire: Clădirea Casino

OBLIGAȚIILE PARTICIPANȚILOR

 1. Participarea la concurs se face pe propria răspundere având cunoștință asupra stării de sănătate fizice și psihice personale și a aptitudinilor și stării de sănătate necesare participării la concurs, respectând toate măsurile sanitare recomandate de autorități. Conform legislației vigoare accesul este restricționat persoanelor care prezintă simptome epidemiologice de orice natură.
 2. Concurenții au obligația de a asculta și respecta indicațiile, instrucțiunile și deciziile organizatorilor, partenerilor, personalului de concurs, arbitrilor, ale organelor de ordine și ale oricăror persoane implicate în organizare.
 3. Organizatorul are dreptul, fără rambursarea sumelor plătite, să interzică luarea startului sau continuarea concursului pentru orice concurent(ă) pe care nu îl(o) consideră apt(ă). Situațiile sunt prezentate mai jos, lista nefiind exhaustivă; dacă refuză termoscanare cu un termometru, dacă prezintă o temperatură mai mare de 37,3°C, dacă se prezintă într-o stare de epuizare fizică și /sau psihică, stare de sănătate alterată, se află în stare de ebrietate sau se află sub efectul substanțelor psihoactive sau îi este interzisă participarea sau continuarea cursei de către personalul medical, echipament total inadecvat.
 4. Fiecare concurent este răspunzător de propria securitate și siguranță. Pentru siguranța d-voastră vă recomandăm achiziționarea și/sau deținerea unei asigurări facultative pentru accidente în cadrul competițiilor sportive.
 5. Având în vedere riscurile specifice, concurenții nu trebuie să se concentreze numai asupra aspectelor de performanță sportivă, cât și asupra aspectelor de siguranță, atât ca echipament, cât și ca mod de a concura. Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii sau alte persoane care sunt implicate în organizarea și derularea evenimentului nu sunt responsabili pentru nici un risc medical sau juridic precum și pentru evenimentele suferite de concurent înainte, în timpul și /sau după perioada derulării concursului și care implică, dar nu sunt limitate la: rănire, pagube de orice fel, deces, reptile, insecte, pietre și /sau pământ, animale, căderi, alunecări, efort fizic, etc.
 6. Eliminarea salivei în orice loc din zona de concurs este strict interzisă, concurenții care nu vor respecta această obligație fiind descalificați.
 7. Aruncarea deșeurilor de orice fel în orice loc de pe traseu, în afara celor amenajate, este strict interzisă. Concurenții care nu respectă această obligație vor fi descalificați.
 8. Să aibă asupra lor echipament adecvat alergării și vremii.
 9. Concurenții care se deplasează mai încet au obligația de a nu obstrucționa, șicana sau împiedica deplasarea concurenților care vin din spate și intenționează să îi depășească.
 10. Numărul de concurs trebuie prins pe partea din față a tricoului în zona abdomenului și trebuie să fie vizibil pe tot parcursul concursului. Logourile și reclamele plasate pe număr trebuie să fie vizibile. Numărul de concurs nu trebuie să fie tăiat sau modificat sub nici o formă până la finalizarea cursei.
  Va fi descalificat automat orice concurent care nu poartă numărul de concurs conform instrucțiunilor de mai sus, poartă alt număr de concurs.
  În caz de abandon, numărul trebuie predat la punctul de start/sosire sau la punctul de control unde se anunță retragerea din concurs.

SERVICII INCLUSE ȘI KITUL DE PARTICIPARE OFERIT CONCURENȚILOR

Joy Run

 • Articol de iarnă oficial al evenimentului Aleargă-l pe Moș Crăciun. Concurenții care se înscriu sau achită taxa de participare în perioada 05-08 decembrie sau în ziua competiției nu vor avea garanția că au inclus articolul de iarnă în kitul de participare.
 • Număr de concurs.
 • Cip de cronometrare de unică folosință (BIB).
 • Punct de revitalizare și realimentare.
 • Medalie veselă de finisher
 • Rezultatul și locul în clasament după finalizarea concursului.

Happy Run

 • Articol de iarnă oficial al evenimentului Aleargă-l pe Moș Crăciun. Concurenții care se înscriu sau achită taxa de participare în perioada 05-08 decembrie sau în ziua competiției nu vor avea garanția că au inclus articolul de iarnă în kitul de participare.
 • Număr de concurs.
 • Cip de cronometrare de unică folosință (BIB).
 • Punct de revitalizare și realimentare.
 • Medalie veselă de finisher
 • Rezultatul și locul în clasament după finalizarea concursului.

Kids Run   

 • Articol de iarnă oficial al evenimentului Aleargă-l pe Moș Crăciun. Concurenții care se înscriu sau achită taxa de participare în perioada 05-08 decembrie sau în ziua competiției nu vor avea garanția că au inclus articolul de iarnă în kitul de participare.
 • Număr de concurs.
 • Medalie de finisher
 • Punct de revitalizare și realimentare.

 

RAMBURSAREA TAXEI DE PARTICIPARE, TERMENE IMPORTANTE PENTRU CONCURENT.

 1. Taxele de participare NU sunt rambursabile, inclusiv pentru cei care s-au înscris și nu se prezintă la competiție, abandon, retragere indiferent de motiv.
 2. In cazul anulării competiției în caz de forță majoră, din motive de siguranță sau din motive care nu depind de organizator, taxa de concurs NU este rambursabilă. În cazul suspendării sau anulării competiției pentru motive de forță majoră, în mod excepțional pentru SARS-CoV-2 (Covid-19), taxele achitate se pot returna sau puteți opta pentru înscrierea directă la ediția din 2024.
 3. Organizatorul nu va suporta în nici un fel costurile adiacente (cazare, masă, transport, asigurare medicală, etc.) ale concurenților.
 4. Concurenții care se înscriu în perioada 05-08 decembrie vor achita taxa de participare doar prin plată online, cu cardul.

CRONOMETRARE

Punctele de control sunt amplasate la linia de start /sosire și de-a lungul cursei, fără a fi semnalizate.

Atenție! Concurenții au obligația să treacă prin toate punctele de control amplasate pe traseul cursei la care participă, altfel vor fi descalificați automat.

LIMITA DE TIMP

 1. Timpul limită pentru cursa Joy Run – 10 Km este de 1.5h de la start.
 2. Timpul limită pentru cursa Happy Run – 5 Km este de 1h de la start.
 3. Concurenții care ajung la Sosire după acest interval de timp riscă să nu mai fie incluși în clasament.
 4. După aceste limite de timp organizatorii nu vor mai garanta siguranța participanților.

CLASAMENT

 1. Se stabilesc clasamente pentru toate cursele.
 2. Clasamentul pentru Joy Run și Happy Run se stabilește pe categoriile Open, feminin și masculin. Se premiază primii 3 clasați Open la fiecare cursă.

Premii:

Joy Run

Locul 1: 300 lei

Locul 2: 200 lei

Locul 3: 100 lei

Happy Run

Locul 1: 200 lei

Locul 2: 150 lei

Locul 3: 100 lei

CATEGORIEFEMININMASCULIN
OPENDADA

Câștigătorii vor putea fi premiați numai dacă prezintă actul de identitate. Organizatorii nu păstrează documentele personale (certificat de naștere, act de identitate, etc.), ci doar le verifică și le înapoiază imediat posesorilor.

Kids Run
Clasamentul pentru această cursă va fi făcut pe categoriile feminin și masculin și pe categoriile de vârstă ale copiilor.
Premiile copiilor vor fi oferite atât de către Club Sportiv Atletic Cluj cât și de către sponsorii noștri.

Moșul premiază cea mai autentică și arzătoare dorință lăsată în scrisoarea din cutie!

Categoriile sunt prezentate mai jos:

CATEGORIEFETEBAIETI
5-7 aniDADA
8-10 aniDADA
11-14 aniDA DA
 1. Câștigătorii vor putea fi premiați numai dacă prezintă certificatul de naștere. Organizatorii nu păstrează documentele personale (certificat de naștere, act de identitate, etc.), ci doar le verifică și le înapoiază imediat posesorilor.
 2. Timpul oficial se măsoară din momentul startului oficial până în momentul trecerii liniei de sosire.
 3. Reclamațiile și contestațiile se depun în scris comitetului de concurs în decurs de 1 oră de la închiderea oficiala a probelor.

PUNCTE DE HIDRATARE

 1. Va fi amplasat un punct de hidratare/alimentare pe traseu.
 2. Pentru protejarea mediului, participanții sunt rugați să arunce sticlele și paharele de plastic în zonele apropiate punctelor de hidratare pentru a înlesni procesul de curățenie.

PRIM AJUTOR, DESCALIFICARE /RETRAGERE

 1. Punctul de Prim Ajutor va fi poziționat în zona de Start /Sosire.
 2. Organizatorii își rezervă dreptul de a descalifica sau de a retrage din competiție orice concurent dacă nu respectă acest regulament sau într-una din următoarele situații:
 • pierderea sau purtarea necorespunzătoare a numărului de concurs.
 • ratarea unui punct de control.
 • utilizarea unui mijloc de transport în timpul cursei.
 • părăsirea echipamentului pe traseu sau aruncarea de gunoaie și resturi pe traseu (ambalajele utilizate pot fi lăsate la punctele de control și alimentare).
 • comportament nesportiv fată de alți concurenți sau lipsa de respect fată de oficiali, organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii sau alte persoane care sunt implicate în organizarea și derularea evenimentului, public susținător, localnici.
 • depășirea timpului limită.
 • în cazuri excepționale.
 • în alte situații menționate în regulament sau pe website-ul organizatorului.

Înainte sau după startul cursei, în cazul în care concurentul dorește retragerea din concurs din alt motiv decât accident, poate face acest lucru doar prezentându-se la unele dintre punctele de control sau în zona de start /sosire unde trebuie să predea numărul de concurs. După predarea numărului este considerat(ă) retras(ă) din concurs.

ALTELE

Organizatorul poate ajusta sau modifica oricând traseul de concurs în funcție de condițiile meteo, starea terenului, siguranța concurenților etc. sau poate anula sau opri competiția în cazuri excepționale sau de siguranță.
Deciziile în acest sens vor fi luate de comitetul de concurs sau de directorul de concurs.

Organizatorul are dreptul de a aduce modificări informațiilor publicate pe pagina web, a regulamentului, a programului sau privind organizarea și derularea competiției. Modificările vor fi aduse la cunoștința participanților cu minim 2 zile calendaristice înaintea concursului. Modificările la informațiile privind organizarea și derularea competiției, inclusiv programul cursei, vor fi aduse la cunoștința participanților cel târziu în ziua cursei.

DREPTURI DE AUTOR

Prin completarea formularului de înscriere online, toți concurenții autorizează automat organizatorii, inclusiv partenerii evenimentului, să folosească și să reproducă orice imagine, material sau declarație video/audio conținând imagini cu participanții în alergare (sau nu) precum și alte date publice (rezultate obținute, clasamente, etc.) în mod gratuit și necenzurat. Organizatorii pot da aceste materiale unei terțe persoane, fără aprobarea participanților; această libertate se poate exercita pe orice perioadă de timp și este valabilă pe plan internațional.

Vă dorim o cursă frumoasă și multă distracție!
Clubul Sportiv Atletic Cluj