Despre nutritie

NUTRÍȚIE =Totalitatea fenomenelor prin care un organism viu își procură substanțele necesare dezvoltării, creșterii, refacerii țesuturilor etc.;. hrănire, alimentare; hrană.

Asta este definiția exactă a nutriției conform DEX…

Simplu ca „bună ziua”! NU înseamnă dietă,cură de slăbire,înfometare etc. Doar o alimentație sănătoasă în funcție de activitatea fizică depusă,de stilul de viața și de vârstă.

De aici se dezvoltă multe informații de care ar trebui să ținem cont zi de zi dar mai cu seamă în momentul în care ne hotărâm să adoptăm un stil de viață sănătos.

Alimentație sănătoasă

Sport

Odihnă

Când vrem să adoptăm o alimentație sănătoasă nu ne gândim la calorii! Nu ne apucăm să calculăm frenetic,să cântărim alimentele etc. Ne gândim la calitatea nutrienților din mâncare, la efortul fizic pe care îl avem de făcut în ziua respectivă, adaptat antrenamentului!

Dacă sărăcim corpul de nutrienții necesari, mai facem și o alergare de 10 km după care mergem la serviciu, să nu ne mirăm de ce semnale ne transmite corpul!
Crampe, palpitații, contracturi musculare, amețeli și dureri de cap!

Este un întreg exercițiu de matematică nutriția asta! Trebuie să parcurgi toți pașii pentru a finaliza cu bine exercițiul!

Principiul după care eu funcționez este ECHILIBRU- în mâncare, în efort fizic și în odihnă!

Ce ne spune această primă lecție? Echilibru + calitatea alimentelor! În felul acesta o să învățăm treptat să eliminăm din alimentație caloriile goale pe care ni le dă atâtea alimente aflate la îndemână peste tot! Una este să ai în mână o pungă cu cipsuri după un antrenament și altfel arăți cu un recipient plin cu un smoothie nutritiv!!! Nu cred că e dificil pentru nimeni